lunduniversity.lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Save the date - Jubileum Brandingenjörs- och Riskhanteringsprogrammet

2016-04-13

För 30 år sedan antogs den första Brandingenjörskullen och för 15 år sedan antogs den första Riskhanteringskullen vid LTH. Dessutom firar programmet International Master in Fire Safety Engineering 5 år (som vi ger tillsammans med University of Ghent och University of Edinburgh). Dessa jubileum hade vi tänkt att fira i höst genom ett antal aktiviteter som vi hoppas att många av er är intresserade av att vara med på. Aktiviteterna kommer att riktas till alumner och studenter från Brandingenjörs- och riskhanteringsprogrammen samt till personer som har eller har haft nära koppling till programmen.

Den 29-30 september (torsdag-fredag) kommer vi att arrangera en konferens här i Lund. På konferensen är tanken att både ha inslag från forskning och från yrkesverksamma. Eftersom det finns Brandingenjörer och Riskhanteringsingenjörer inom en mängd olika branscher tror vi det finns stora möjligheter att lära av varandra så ett av målen med konferensen är att bidra till att skapa en bred dialog mellan olika branscher.

Givetvis planerar vi även att ha en jubileumsfest med middag. Denna kommer att vara på torsdagskvällen den 29 september.

Innan konferensen kommer även en branschdag att arrangeras där företag, räddningstjänster, kommuner, etc., har möjlighet att träffa studenter. Det är BIIF som arrangerar denna branschdag och mer information finns här. Kontaktperson när det gäller branschdagen är BIIFs Arbetsmarknadskontakt. Observera att deadline för att anmäla er organisations intresse till branschdagen är 4 maj.

 En formell inbjudan till konferensen och jubileumsmiddagen med mer information om t.ex. innehåll på konferensen, etc. skickas ut senare under våren men vi ber er alla er som är intresserade att komma att boka in 29-30 september i era kalendrar. Pris för konferensen (inkl. fikor och luncher) och middagen är ännu inte helt spikat men vi hoppas kunna begränsa det till maximalt 1500 kr.

Information kring hur du anmäler dig till jubileet finns här.

Vi hoppas att vi ses i höst!

Henrik Hassel, Programledare för Riskhanteringsprogrammet

Daniel Nilsson, Programledare för Brandingenjörsprogrammet

Patrick van Hees, Programledare för Erasmus Mundus programmet International Master in Fire Safety Engineering